Om svalskåp och energi


Ett svalskåp kan vara ett mycket bra och energisnålt alternativ till ett kylskåp. Ditt svalskåp kan användas till många olika ändamål. Men för att undvika onödigt höga energikostnader finns det mycket att tänka på.
Svalskåp räknas till kategorin vitvaror.
I jämförelse med kylskåp så håller svalskåp ofta en något högre temperatur, ett svalskåp rekommenderas att hålla en temperatur mellan 8 och 12 plusgrader Celsius. Därmed ligger temperaturen i ett svalskåp något närmare normal rumstemperatur jämfört med ett kylskåp.
 
Ett svalskåp är perfekt att använda som vinkyl eller som förvaring för grönsaker och frukt. Det är också perfekt för förvaring av andra köldkänsliga produkter som ost, öl och diverse rotfrukter; det vill säga varor som inte riktigt trivs i vare sig kylskåp eller skafferi.
 
Numera har svalskåpet i princip konkurrerats ut av moderna kylskåp som har försetts med grönsakslådor för att på så sätt fungera som en kombination av kyl och sval.
 

Energisnåla svalskåp

För den händige ”gör-det-själv-byggaren” med eget hus finns det faktiskt ett alternativ vad gäller det här med energisnåla svalskåp som spöar allt annat som finns på marknaden. En gammal och beprövad lösning är nämligen att sätta spaden i jorden och helt enkelt bygga en matkällare under köksgolvet eller strategiskt belägen strax utanför husknuten. Det absolut bästa med en matkällare är att den inte kräver någon energi över huvudtaget. Ett billigare och mer energisnålt alternativ finns helt enkelt inte.

 

Energisnåla svalskåp på nätet

Men för den som varken är husägare eller händig nog att bygga sig en jordkällare, men ändå vill ha ett eget svalskåp finns det många olika sätt att hitta ett sådant. Att söka på nätet kan vara ett bra sätt. På många av sajterna där vitvaror köps och säljs kan man nämligen göra riktigt fina fynd till överkomliga priser. Prova att googla på svalskåp och du får genast flera tusen sökträffar.